Начин на приготвяне
Измиваме дреболиите много добре и ги слагаме в голяма тенджера на котлона с вода да се сварят.
Заека го измиваме и го режем на порции и също го слагаме да се свари с тенджера с вода, като прибавяме и щипка сол. При необходимост припенваме дреболиите и месото с помощта на ръшетъчна лъжица.
След като се сварят дреболиите, ги вадим и можем да ги нарежем на дребно.
Месото също го вадим. Бульона го прецеждаме с цедка. Слагаме го в подходящ съд, имайки предвид, че една част ще ни трябва от него за заливане на ориза.
Измиваме пресен джоджен и го нарязваме на ситно. Лука го почистваме и измиваме. Нарязваме го също на ситно.
Ориза го измиваме добре с вода.
Слагаме тенджера на котлона с малко олио да загрее. След като загрее, добавяме нарязания лук и ориза и разбъркваме. Като стане стъклен оризът, добавяме 3 ½ ч.ч. бульон и разбъркваме.
Дреболии, които на дребно сме ги нарязали, ги прибавяме в тенджерата на котлона. Разбъркваме. Прибавяме джоджена. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко.
В тенджерата при дреболиите и ориза прибавяме заешкото месо, като го подпъхваме. Оставяме на тих огън да се готви. Захлупваме капака.
Да ви е сладко!