Пълнена рибица

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пълнена рибица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Пълнена свинска рибица с вкус на пролет - препоръчваме на всички от сърце"

Необходими Продукти

  • рибица - 1 свинска
  • спанак - 300 г, може лапад, лобода или др.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 малка червена
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • ракия - 50 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • бекон - няколко тънки резена, за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре оформената рибица се взема и внимателно се разрязва с голям и остър нож така че да се получи един лист. Добре се поръсва със сол, черен пипер и се полива с ракията, соев сос и малко олио. Оставя се да престои така 2 часа.

През това време в тиган се загрява малко мазнина и се запържва ситно нарязаните чесън, моркови, чушка. Щом омекнат се добавя ситно нарязания спанак. Бърка се, докато спанакът спихне и се овкусява с малко сол и черен пипер.

След като плънката се охлади, се разбърква с настърган кашкавал. Плънката се разпределя върху рибицата и внимателно се завива. За да се закрепи, може да я прободете на 2-3 мест с клечки за зъби.

Рибицата се премества върху намазнена тава, на дъното на която сте нарязали глава лук. Отгоре се подреждат листа бекон, които се застъпват.

Покрива се с фолио и пълнената рибица се пече за час в загряна на 200 градуса фурна. След това се пече до готовност без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: