Боб с ребра на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Боб с ребра на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
"Винаги може да ни изкушите с боб, особено ако сте сложили в него и свински ребърца и сте го запекли на фурна"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • свински ребра - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се залива с вода, слага се да заври и водата се излива. Прецежда се и се слагат ребрата, нарязаните лук, морков и чесън.

Залива се с вода и се вари до готовност на боба.

Прехвърля се в тава, като не се сипва всичката течност от варенето на боба.

Червеният пипер и брашното се запържват в олиото. Разреждат се с малко от течността от ястието.

Сипва се при боба, овкусява се със солта и джоджена.

Всичко се разбърква много добре и бобът със свински ребра се слага да се пече на 180 градуса около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Просто аз не обработвам боба с 24 часово предварително накисване във вода като нашите баби. Нямам нерви и навик за това! Слагам го в микровълновата фурна покрит с 2 пръста вода на Максимална температура за 4 пъти по 5 минути в подходящ съд и той се разкисва доста добре, даже му изпадат част от шлюпките. Естествено после му изхвърлям водата и после го варя на два пъти с изхвърляне на водата. Чак тогава го слагам да заври и започвам готвенето.
21.02.2023 00:08
Христо Славейков
Христо Славейков
Бобът стана превъзходен, само че аз го запекох в глинено гърне за около 2 часа под капак!
21.02.2023 00:00
1