Домашен хляб със суха мая

РосицаРосица
Чирак
73
309
186
146
20/03/2019
"И със суха мая може да приготвите уханен домашен хляб с хрупкава коричка"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 581
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате маята, като я смесваме с захарта, водата и няколко лъжици брашно, разбъркваме и оставяме за няколко минути на топло.

Към получената смес добавяме олиото и солта и почваме да добавяме постепенно брашното, като замесваме меко тесто.

Оставяме го отново да втаса за около 2 часа (на стайна температура, ако е много топло, може да ви е необходимо по-кратко време за втасване).

След това оформете един или два хляба и ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и отново оставете да втаса за около 30-40 мин.

Печем в предварително загрята на 180 градуса за около 30-40 мин или готовност.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар