Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб със суха мая

Домашен хляб със суха мая

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Домашен хляб със суха мая2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2 бр.
"И със суха мая може да приготвите уханен домашен хляб с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате маята, като я смесваме с захарта, водата и няколко лъжици брашно, разбъркваме и оставяме за няколко минути на топло.

Към получената смес добавяме олиото и солта и почваме да добавяме постепенно брашното, като замесваме меко тесто.

Оставяме го отново да втаса за около 2 часа (на стайна температура, ако е много топло, може да ви е необходимо по-кратко време за втасване).

След това оформете един или два хляба и ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и отново оставете да втаса за около 30-40 мин.

Печем в предварително загрята на 180 градуса за около 30-40 мин или готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: