Начин на приготвяне
Картофът се обелва и измива. Настъргва се на спагети с ръчен спиралайзер и се слага в купа или дълбока чиния.
Добавя се кокосовата мазнина, като може да се замени с масло или друга мазнина по ваш вкус. Овкусява се със сол и черен пипер. Може да се добавят и други подправки по желание.
Сладките картофи се разбъркват.
Загрява се тиган. Слага се сладкият картоф, като в него се образуват гнезденца, в които ще се чукнат яйцата. Похлупват се с капак и котлонът се намалява.
Оставят се да се готвят до омекване и запичане на страничните парченца.
В оформените гнезда се чукват яйцата. Поръсват се със сол и пипер. Запържват се за няколко секунди.
Котлонът се изключва, като тиганът се оставя върху него и се захлупва отново с капака за около 1-2 минути. По този начин те се подготвят, като отгоре стават бели, а отвътре остават рохки яйцата на очи.
Бързата закуска със сладък картоф е вкусна и здравословна.