Начин на приготвяне
В съд сипете прясното мляко, стоплете го леко и разтворете маята и 1 с.л. захар. Покрийте с фолио и оставете за десет минути.
Отделно разбийте яйцето, другата захар и жълтъците. Сипете сол, подсладителя и маята. На части добавете брашното и разбъркайте. Ще се получи лепкаво тесто, може да добавите още малко брашно.
Изсипете настърганата кора от портокал. Добавете маслото лъжица по лъжица, не наведнъж.
Прехвърлете тестото в купа, завийте със стреч фолио, оставете в хладилник за 10-12 часа. После го разстелете върху поръсен с брашно плот. Трябва да бъде в правоъгълна форма.
Върху него поръсете с настъргания или нарязан шоколад. Навийте сладкия хляб на руло. Поставете във форма за печене 10/14 см и оставете за 2 часа. Ще видите тестото увеличава големината си.
Щом е готов, намажете италианския хляб с разбито яйце и печете за половин час на 180 градуса.
Мързеливия италиански сладък хляб печете до готовност.