Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Мързелив италиански сладък хляб

Мързелив италиански сладък хляб

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Мързелив италиански сладък хляб
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Отчупете си по-голямо парче от този сладък хляб, за да не ходите постоянно до кухнята"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • краве масло - 100 г меко
  • портокали - 1 бр. кора + 1 ч.л. есенция
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • мая - 7 г суха
  • шоколад - 100 г
  • сол - щипка
  • подсладител - 1 с.л. течен
  • брашно - 2 ч.ч. + 3 с.л. тип 00
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд сипете прясното мляко, стоплете го леко и разтворете маята и 1 с.л. захар. Покрийте с фолио и оставете за десет минути.

Отделно разбийте яйцето, другата захар и жълтъците. Сипете сол, подсладителя и маята. На части добавете брашното и разбъркайте. Ще се получи лепкаво тесто, може да добавите още малко брашно.

Изсипете настърганата кора от портокал. Добавете маслото лъжица по лъжица, не наведнъж.

Прехвърлете тестото в купа, завийте със стреч фолио, оставете в хладилник за 10-12 часа. После го разстелете върху поръсен с брашно плот. Трябва да бъде в правоъгълна форма.

Върху него поръсете с настъргания или нарязан шоколад. Навийте сладкия хляб на руло. Поставете във форма за печене 10/14 см и оставете за 2 часа. Ще видите тестото увеличава големината си.

Щом е готов, намажете италианския хляб с разбито яйце и печете за половин час на 180 градуса.

Мързеливия италиански сладък хляб печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: