Начин на приготвяне
Сипваме бадемите в купа. Добавяме белтъците, захарта, нишестето, какаото и бакпулвера. Започваме с пасатор да пасираме и бъркаме продуктите до получаване на хомогенна смес.
От нея изпичаме 3 блата на 180 градуса за по около 20 минути всеки. Добре е да ползваме намаслена хартия за печене. Оставяме ги да се охладят.
За крема разбиваме жълтъците със захарта. Кипваме млякото на котлона, добавяме ванилията и изсипваме разбитите жълтъци. Намаляваме температурата и варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.
Оставяме го да се охлади за 1-2 минути и начупваме вътре белия шоколад.
След като кремът изстине малко, но е още топъл, добавяме в него какаовото масло и разбиваме с миксер до пухкава смес.
Сглобяваме тортата, като редуваме блат-крем. Най-отгоре и отстрани намазваме бадемовата торта с крем и настъргваме шоколад.
Прибираме бадемовата торта без брашно за 24 часа в хладилника да се стегне.