Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч на етажи

Постен гювеч на етажи

РадинаРадина
Новак
273310
Постен гювеч на етажи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • гъби - 250 г
  • грах - 250 г
  • зелен боб - 250 г
  • червена чушка - 2 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматен сос - 2 ч.ч.
  • растително мляко - 1 ч.ч. (или краве)
  • соев сос - 1 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • зехтин - 1 с.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме зеления боб почти до готовност. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета.

В тиган запържваме лука и картофите и ги изсипваме в гювеча.

В същия тиган запържвате чесъна и добавяте доматения и соевия сос и млякото. Кипнете го, добавете джоджена и го оставете настрана.

Върху картофите наредете зеления боб, след това гъбите, върху тях чушките и морковите, тиквичките, граха и доматите.

Върху всеки ред зеленчуци изсипваме по малко от смесените доматен сос и мляко, както и слагаме малко сол, черен и червен пипер.

Заливаме с топла вода, докато облее и най-горния ред зеленчуци. Поръсваме с чубрица и слагаме в предварително загрята на 170°C фурна.

Когато е готово, махнете капака и запечете за още 10 минути зеленчуковия гювеч.

Сервирайте постния гювеч с поръсен магданоз и лют пипер по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: