Вкусен сладкиш с халва

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
329
99
192
4
23/03/2019
"Колко вкусен е един сладки се измерва с това колко бързо се изяжда, а този е от най-най-вкусните"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 849
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта за няколко минути с миксер, докато се получи пухкав крем. Прибавете зехтина и отново разбъркайте. Добавете заквасената сметана.

В купа смесете брашното, какаото и бакпулвера.

Халвата нарежете на малки парченца.

Започнете да прибавяте от сухата смес към яйчената. Бъркайте с шпатула или дървена лъжица докато се получи хомогенна смес.

Накрая добавете халвата.

Получената смес прехвърлете в подмазана и набрашнена тава с диаметър 24-26 см.

Изпечете сладкиша на 170 градуса с вентилатор за около 30 минути. Проверете със суха клечка за готовност.

Докато сладкишът се охлади пригответе глазурата. Начупете шоколада и нарежете халвата, прибавете прясното мляко и сложете на слаб котлон като бъркате непрекъснато докато шоколадът и халвата се разтопят.

С получената глазура залейте охладения сладкиш. Поръсете с натрошени ядки по желание.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар