Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта за няколко минути с миксер, докато се получи пухкав крем. Прибавете зехтина и отново разбъркайте. Добавете заквасената сметана.
В купа смесете брашното, какаото и бакпулвера.
Халвата нарежете на малки парченца.
Започнете да прибавяте от сухата смес към яйчената. Бъркайте с шпатула или дървена лъжица докато се получи хомогенна смес.
Накрая добавете халвата.
Получената смес прехвърлете в подмазана и набрашнена тава с диаметър 24-26 см.
Изпечете сладкиша на 170 градуса с вентилатор за около 30 минути. Проверете със суха клечка за готовност.
Докато сладкишът се охлади пригответе глазурата. Начупете шоколада и нарежете халвата, прибавете прясното мляко и сложете на слаб котлон като бъркате непрекъснато докато шоколадът и халвата се разтопят.
С получената глазура залейте охладения шоколадов сладкиш. Поръсете с натрошени ядки по желание.
Вкусният сладкиш с халва е готов.