Сочен сафрид на фурна

Panda LifePanda LifeНовак34
26/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • сафрид - 5 едри рибки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сафрида и ги измиваме старателно под студена течаща вода.

Нареждаме в тавичка или йенско и ги поръсваме отвътре и отвън с черния пипер и солта.

Във всяка от рибките изливаме по лъжичка олио.

Наливаме в съда 1 пръст вода. Покриваме тавичката с фолио или ако е йенско - слагаме похлупака.

Печем рибата около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Махаме похлупака и запичаме за още 10-15 минути.

По същия начин може да приготвим и сардини на фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар