Телешки кюфтенца в кокосов бульон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
859
259
1162
1
26/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

/undefined Първо си приготвяме кюфтетата. Каймата трябва да е отпусната – на стайна температура.

Разстиламе я по стените на стъклена купа, като правим кладенче.

В дълбок тефлонов тиган с нагорещена мазнина сотираме за кратко нарязания на ситно лук и пресованата скилидка чесън. Овкусяваме със сол, черен и лютив пипер.

Хлебните трохи хидтратираме с прясното мляко.

Прибавяме ги към каймата, заедно със задушените чесън и лук и кората на ½ лайм.

Разбъркваме добре съставките и ги оставяме за едно денонощие в хладилник или най-малко за 2 часа, за да овкусят.

Оформяме от сместа гладки и кръгли кюфтенца с големината на топки за пинг-понг.

Изпържваме ги от всички страни за 5 минути. Изваждаме ги в чиния.

В тигана прибавяме ароматните подправки – кардамон, кориандър, куркума и настъргания джинджифил.

Разбъркваме добре около 5-6 минути и връщаме телешките кюфтенца в тигана.

Заливаме с горещ пилешки бульон и кокосово мляко.

Оставяме соса да къкри, като разбъркваме непрекъснато, докато той се редуцира.

Ако желаете, можете да прибавите малко нишесте, за да се сгъсти по-бързо.

Поднасяме телешките кюфтенца, облети с ароматния екзотичен сос. Поръсваме ги с кора от лайм и гарнираме с цитрусовите резенчета.

Адаптирано от кухнята на Гордън Рамзи

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар