gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Суджук»Суджук от конско месо

Суджук от конско месо

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327146461
Суджук от конско месо1 / 2
20/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции15
"Ценителите знаят, че най-вкусните суджуци се приготвят от конско месо"

Необходими Продукти

  • конско месо - 4 кг
  • сланина - 1 кг
  • сол - 175 г
  • захар - 15 г
  • черен пипер - на вкус 10 - 15 г смлян
  • червен пипер - 10 г
  • кимион - 5 - 10 г по желание
  • селитра - 2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно със сатър месото със сланината или го смелете веднъж - по желание. Сложете го в голяма тава или направо на плота и го поръсете с подправките. Омесете добре с ръце.

Месото се оставя под лек наклон на хладно място без слънчева светлина да престои за 48 часа. Добавя се и селитра, за да не потъмнява месото.

След това напълнете добре почистените тънки черва и ги завивайте през 20 см. Завържете краищата на отделните суджуци, като първо завържете с връвта единия край, след това със същата връв другия край и подгънете във формата на подкова.

Закачете суджуците да съхнат. След 1 денонощие ги надупчете с игла. След това ги подредете между 2 тежки плоскости (или притиснати с тежест) и ги оставете така за 2 денонощия.

След това ги закачете да съхнат отново за 6 денонощия, а след това опушете конските суджуци при температура от 20 градуса в продължение на 5 денонощия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: