Начин на приготвяне
Разбиват се с миксер яйцата, захарта, олиото, брашното и към тях се добавят бакпулверът и канелата.
Нареждат се половината от корите в по-дълбока тава. След това отгоре се изсипва разбитата смес. Покрива се с останалите кори от пакета.
Нарязва се на парчета като баклава и се залива с разтопеното масло. Пече се в умерена фурна до зачервяване.
Сиропът за баклавата се вари само докато кипне.
Принципно, когато се залива баклавата, единият продукт трябва да е топъл, а другият - студен.
Най-добри резултати се получават, когато гръцката баклава се остави да престои една нощ, преди да се залее със сиропа.
Гръцката баклава (от семейната тетрадка) е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за гръцка баклава, гръцко реване или някои от нашите гръцки сладкиши.