Суджучена манджа

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328328
Суджучена манджа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Само онези, които не са опитали тази суджучена манджа, смеят да мърморят, че съсипваме суджука! Опитайте нещо наистина вкусно!"

Необходими Продукти

  • суджук - 1 петълка
  • картофи - 600 - 700 г
  • праз - 1 - 2 стръка, бялата част
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • домати - 1 консерва, млени
  • чубрица - на вкус, ронена
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • олио - 40 мл
  • магданоз - 1/3 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресен домашен суджук на неголеми парченца. Загрейте мазнината в тенджера и го запържете леко.

Извадете го в чиния и добавете в мазнината накълцания праз. Оставете да се задушава до пълно омекване. Объркайте с 1 ч.л. червен пипер и добавете почистените и нарязани картофи.

Задушете с тях 10 минути, долейте малко гореща вода, колкото да ги полупокрие леко и оставете да се задушават за още 10 минути с дафиновия лист.

Добавете пасираните домати и суджука. Оставете да се готви, докато течността поизври.

Накрая овкусете манджата с подправките.

Поднесете суджучената манджа с прясно нарязан магданоз и стрита люта чушка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
41
31
20
10
Дай твоята оценка: