Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Троянска манджа с лапад

Троянска манджа с лапад

Троянска манджа с лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
21/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Време е за една пролетна манджичка със зеленини. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • яйца - 2 цели + 1 белтък
  • извара - 3 с.л. с връх
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • шарена сол
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, вкусна, лесна и дори зонова рецепта с лапад.

Пригответе си, чудесна е за сезона тази пролетна манджа.

Бланшираме за минутки почистен лапад във вряла вода, отцежда се и нарязваме на ситно.

Нарязва се и стрък зелен лук, а в купа се разбиват яйцата със изварата и щипка сол.

В малко тиганче се загрява олио, задушава се нарязан зелен лук, след минута се добавя лападът, разбърква се отново за минута, прибавяме червен пипер и наливаме малко вода, колкото да се сготвят листата.

Идва ред да се прибавят разбити яйца с извара, разбърква се, докато стегнат и прехвърляме в чиния за сервиране.

Поръсваме с щипка шарена сол и хапваме половината за вечеря заедно с 1 филия диетичен хляб.

Останалата троянска манджа с лапад е за следващия ден!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: