Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Пролетна супа от спанак и елда

Пролетна супа от спанак и елда

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пролетна супа от спанак и елда
Снимка: Живка Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 2 - 3 г
  • елда - 250 г
  • нахут - 200 г сварен
  • яйца - 1 бр.
  • къри
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете спанака, лука чесъна и джинджифила. Задушете в малко зехтин.

Елдата накиснете от вечерта. Сутринта отмийте мръсната вода. Вари се много бързо.

Долейте 1.5 л вода, добавете морска сол, къри, черен пипер и други подправки на вкус.

Изчакайте елдата да се свари. Добавете към супата и нахута, предварително сварен.

Изключете котлона и застройте с едно яйце, но внимавайте спаначената супа да не е много гореща, за да не се пресече яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: