Чийзкейк с компот от кайсии

наталиянаталияНовак36
21/04/2013
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 118
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • компот - 1 от кайсии
  • сметана - 400 г (1 кофичка) заквасена
  • крема сирене - 2 бр. от по 125 г
  • пудинг - 1 крем Йоткер за торта Ванилия (нарисувана е торта на опаковката)
  • прясно мляко - 250 мл за разбиване на крема (или сладкарска сметана)
  • бисквити - 2 пакетчета чаени (с аромат на мед и масло много са подходящи)
  • масло - 200 гр
  • желатин - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошават се бисквитите и се омесва с разтопеното масло тесто, което се разстила на дъното на форма за торта с махащо се дъно. Натиска се добре, за да стане плътен блат. Може да се ползва лъжица.

Разбиваме: първо крема на Йоткер в една купа (или сладкарската сметана) и второ Сметаната и крема сиренето в друга, трето пасираме отделените плодове от компота. Смесваме трите компонента.

Прибавяме желатина от едното пакетче, който първо е смесен със студена вода (40-50 мл) и след това е разтопен на водна баня. Изсипваме сместа върху бисквитения блат и прибираме в хладилник за час.

През това време разтопяваме двете пакетчета желатин пак на водна баня и ги прибавяме към прецеденият сок от компота.

Когато вече сместа е изстинала и започне да дава индикации за стягане, МНОГО внимателно (аз ползвам лъжица) изсипваме върху сметановата смес.

Желателно е да престои в хладилник поне 12 часа.

Рейтинг

5 5
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар