Листни салати с пилешко филе и печурки

ВанчетоВанчетоНовак
22/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 900
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките филета и ги нарежете на ленти. Обелете чесъна и го нарежете на шайбички. Месото и чесънът се смесват и се поставят в хладилника.

Салатите се почистват и нарязват. Разпределят се в 4 големи чинии. Лукът се обелва и нарязва на малки кубчета. Гъбите се почистват и нарязват. Лимонът се измива, а кората му се настъргва на тънки лентички.

За дресинга смесете в малка купичка всички съставки. Подправя се със сол и черен пипер и се разпределя върху салатата. Отгоре се нареждат лентичките лимон, лука и печурките.

На силен огън загрейте маслото и запържете месото. Запърженото пилешко се подправя със сол и черен пипер и се слага върху салатите. Нарежете чери доматките и ги разпръснете отгоре. По желание поднесете салатите с прясна франзела.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар