Начин на приготвяне
Първо, обелваме картофите, нарязваме ги ситни кубченца и ги сваряваме в тенджера с ветрило (кошница) за готвене на пара.
Листата на лапада измиваме, нарязваме и попарваме с гореща вода, докато омекнат. След това ги изцеждаме.
В дълбока купа разбъркваме яйцата с телена бъркалка. Към тях добавяме киселото мляко, попарените лападови листа, на ситно нарязания праз (и бялата част и перцата) и подправките - чубрицата, сушения стрит босилек, хималайската сол, черния смлян пипер и шарлана.
Разбъркваме хубаво и прибавяме картофите. Сместа разстиламе в предварително намазнена правоъгълна тавичка и заглаждаме повърхността.
Слагаме да се пече на 200 градуса за 45 минути. Готово изпечена - нарязваме на 6 квадратни парчета и поднасяме още топла.
Невероятна вегетарианска млечна запеканка с картофи, лапад и праз!
Ароматна и зашеметяващо вкусна! Картофена запеканка, подходяща за един чудесен обяд, поднесена с млечна салата или зеленчуков сос разядка!
Чудно Вкусно!