Телешко руло със спанак и Рокфор

19/04/2019
"Специалните поводи изискват специално отношение към храната и тук на помощ идва тази лесна рецепта за изискано телешко "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Върху цялото парче месо наредете половината от бланширания за 30 сек в кипяща вода и отцеден спанак, нарязаната на тънки ивици шунка, разбития със сметаната Рокфор и най-отгоре останалия спанак.

Навийте на руло, зашийте със здрав конец, за да не развали формата си, посолете, намажете с олиото, поръсете с черния пипер и добавете по желание риган, мащерка, босилек или розмарин.

Сложете рулото в предварително загрята на 180 градуса фурна и след 20-30 мин., когато започне да се зачервява, налейте виното.

Печете още един час, след което нарежете рулото с остър нож и поднесете веднага.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар