Начин на приготвяне
Добре почистените и измити дреболии се нарязват на парчета, поставят се в тенджера, заливат се с вода, посоляват се и се сваряват.
Отделно в част от маслото се запържват нарязаните на парчета червени домати, пресният лук и скилидките чесън. Наръсват се със солта и черния пипер, прибавят се сварените дреболии и малко от тяхната отвара и се оставят да покъкрят /поврат/ на тих огън.
Прибавят се предварително изпечените, обелени и нарязани на парченца люти пиперки. Добавя се нарязан на дребно пресният джоджен и се задушават няколко минути, докато останат на мазнина.
Пилето се разрязва на половинки, посолява се, намазва се с останалото масло от двете страни и се пече на телена скара върху жарава.
Сервира се в чиния, в която предварително са поставени задушените дреболии.
Отгоре печеното пилешко по стара рецепта се наръсва с дребно нарязан пресен копър.
Приятен апетит!