Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле фрикасе по стара рецепта

Пиле фрикасе по стара рецепта

Пиле фрикасе по стара рецепта
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Обзалагаме се, че сте си хапвали пиле фрикасе много пъти и пак ще го направите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за пилешкото ястие се измива и се вари в подсолена вода заедно със зеленчуците. След сваряването се изважда, а бульонът се прецежда. В олиото се запържва брашното до светлокафеникав цвят.

Отстраняваме от огъня и разреждаме с прецедения бульон около 1 литър. Връща се на котлона и се вари до сгъстяване, като се бърка.

Яйцето се разбива с лимонов сок и се прибавя към соса. Разбърква се и се вари няколко минути. Накрая се прибавя накъсаното пилешко месо и фрикасето се поръсва с черен пипер.

Пиле фрикасе по стара рецепта - ретро ястие на редица поколения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: