Безглутенови веган крекери

Panda LifePanda LifeНовак34
03/04/2019
"Какви ли крекери обичат да си хапват веганите, безглутенови, разбира се"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 3 с.л. + колкото поеме
  • ленено семе - 2 с.л. счукано
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • сусамово брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • сода за хляб - 1/4 к.л.
  • кимион - 1 к.л. смлян
  • подправки - 1 к.л. (микс от джоджен, чубрица, дивисил, магданоз, копър, риган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме "лененото яйце" - лененото семе и лененото брашно с 3 с.л. топла водичка.

Прибавяме към сместа олиото и лимоновия сок. Размесваме останалите сухи продукти и към тях добавяме лененото яйце.

Заливаме с малко водичка и след това прибавяме оризово брашно - до получаването на тесто за разточване.

Разстиламе в набрашнена тавичка /върху оризова хартия/ и печем веган крекерите около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар