Ябълков сладкиш с орехи и канела Разкош

Super MamASuper MamAНовак39
03/04/2019
"Всеки толкова вкусен ябълков сладкиш заслужава да си има свое собствено име - този го кръстихме Разкош"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 014
  • Преглеждания за месеца854
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • зелени ябълки - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче 10 г
  • ванилена захар - 1 пакетче 10 г
  • канела - 3 ч.л.
  • краве масло - 125 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, режат на кубчета и оставят в купичка.

В отдела купа разбиваме първо яйцата и захарта до получаване на гладка хомогенна смес. Прибавяме бакпулвера, ванилията, канелата, олиото и омекналото полуразтопено краве масло, брашното и прясното мляко.

Разбиваме всичко до получаване на много гъсто тесто. Прибавяме ябълките и разбъркваме с дървена лъжица.

Изсипваме във форма за печене, която е намазнена, поръсваме с натрошените орехи и печем на предварително загрята на 160-170 градуса фурна.

Печем ябълковия сладкиш около 40-45 мин.

Да ви е сладко! А то ще бъде много много сладко:)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар