Ягодов тарт със сметана и маскарпоне

03/04/2019
"Когато небцето държи на вкуса, а очите търсят съвършенството - Ягодов тарт със сметана и маскарпоне"
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарният сироп се прави от вода и захар в съотношение 1 към 1, продуктите се смесват, кипват и варят 5 минути, оставят се да се охладят и с получения сироп се напоява готовият блат.

Докато той поеме от сиропа, пристъпваме към приготвянето на крема. Сметаната се разбива с маскарпонето, добавя се пудра захар на вкус и се разбива отново добре.

Полученият крем се нанася върху блата. Отгоре се подреждат ягодите, нарязани на половинки и кивито, нарязано на тънки филийки.

Желатинът се разтваря с вода на водна баня и с него се намазват аранжираните вече плодове.

Ягодовият тарт се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар