Задушени картофи с ребърца на фурна

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
04/04/2019
"Няма неизядени Задушени картофи с ребърца на фурна, има само хора, които не са успели да си сипят допълнително от тях"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 761
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • картофи - 1, 2 кг
  • лук - 1 малка глава
  • свински ребърца - 6 бр.
  • чесън - 1 голяма глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 2 ч.л. изсушен
  • сминдух - 1 ч.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • пипер - 2 ч.л. микс (бял, розов и черен пипер)
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едро по дължина. Прехвърлят се в плик за печене.

Подправките: сол, микс смлян пипер, кимион, риган, чубрица, сминдух, червен пипер се смесват и всяко ребърце се овалва хубаво в тях.

Оваляните в подправките ребърца се нареждат върху картофите в плика. Добавят се целите, обелени само от външните листа скилидки чесън и нарязаната на едро глава лук.

Добавят се бирата и водата, олиото и пликът се завързва с връзката.

Продупчва се с клечка за зъби от горната част на няколко места, за да не се надува по време на готвенето.

Пликът се слага в тавичка, с един пръст вода на дъното, на средна решетка на фурната (зарята предварително на 180 градуса) и включен вентилатор. Пече се около 45 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар