Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена сьомга върху пюре от коприва

Печена сьомга върху пюре от коприва

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печена сьомга върху пюре от коприва
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Семпла, изчистена, изискана и най-важното - вкусна печена сьомга, за каквато може само да си мечтае човек"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 4 парчета по около 200 г
  • коприва - 2 ч.ч. попарена и изстискана
  • зелен лук - 1 връзка
  • лапад - няколко листа
  • девисил - 3 клонки
  • люти чушки - 2 зелени чушлета
  • зехтин - 50 мл. висококачествен
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - на прах
  • сос табаско - за сервиране
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата и нарязаните лук, лапад и чушлета се варят 5 мин. в подсолена вода. На четвъртата минута се добавя нарязаният девесил. Всичко се отцежда и поставя в блендера.

Добавят се сокът на двата лимона, зехтинът и настърганата кора на единия лимон. Прави се пюре.

Парчетата сьомга се осоляват и поръсват с малко чесън на прах. Изпичат се на силно загрята скара или барбекю по 1 мин. от двете страни.

Сервират се върху пюрето с по няколко капки сос табаско и чаша добре изстудено шардоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: