Боровинкова торта с котидж сирене

04/04/2019
"Нежна, много свежа и толкова ароматна торта, че някак неусетно хапваме вече трето парче"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, прибавете сладко от боровинки /200 г/, разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете брашното с бакпулвера. Разбъркайте до еднородност.

Изсипете сместа в тавичка, застлана с домакинска харти, загладете и изпечете до готовност в загрята фурна до 180 градуса. Извадете блата от формата и охладете.

Разбийте сладкарската сметана на гъст крем, прибавете заквасената сметана и котидж сиренето. Разбъркайте до еднородност.

Разтворете желатина в студена вода, след което го загрейте на водна баня и го прибавете към крема. Разбъркайте.

Нарежете блата на малки правоъгълници. Потопете парчетата в прясно мляко и наредете един ред в тавичка с подвижен ринг.

Изсипете 1/2 част от крема, загладете и намажете със боровинково сладко. Сложете отново ред от правоъгълничета, предварително потопени в прясно мляко.

Изсипете останалата част от крема и загладете.

Оставете формата в хладилник за около 3-4 часа, за да се стегне тортата.

Внимателно отстранете ринга с помощта на остър нож.

Гарнирайте със сладко от боровинки, замразени боровинки и листенца от свежа мента.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар