Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Лобода с печурки и ориз във фурна

Лобода с печурки и ориз във фурна

Лобода с печурки и ориз във фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ароматни изкушения по време на пости - не пропускайте да опитате лобода с печурки и ориз във фурната"

Необходими Продукти

  • лобода - 400 г
  • гъби - 300 г печурки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • ориз - 200 г
  • сол
  • универсална подправка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лободата и лука. Нарежете ги на ситно. Сложете зеленчуците в тава, полейте ги с олио и сложете тавата в загрята фурна.

Гответе до промяна на цвета на зеленчуците, като разбърквате междувременно.

Измийте и почистете гъбите. Нарежете ги на филийки. Прибавете ги към лапада и разбъркайте.

Овкусете със сол и зеленчукова подправка. Гответе 2-3 минути. Прибавете и измития ориз. Отново разбъркайте и гответе още 2-3 минути.

Когато оризът започне да си променя цвета, налейте топла вода. Количеството е 3:1 и оризът трябва да се покрие.

Гответе докато ястието остане на мазнина.

Разбийте яйцата с киселото мляко. Изсипете сместа отгоре и допечете запеканката до готовност на поливката.

Лободата с печурки и ориз във фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: