Ориз с диви печурки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Ориз с диви печурки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Както биха казали ценителите на гъбите - ястие, за което си струва да умреш"

Необходими Продукти

  • дългозърнест ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 100 г
  • грах - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • диви печурки 400 г
  • бяло вино - 50 мл
  • сусамово олио
  • черен пипер
  • бял пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган запържете сусамовото олио и прибавете гъбите, предварително почистени и измити, но цели.

След като се запържат, добавете и ориза. Прибавете виното и 3 чаши вода, след тях - замразените грах и царевица и нарязания на кубчета морков.

След като започне да завира водата, прибавете и подправките. Когато оризът попие всичката течност, го проверете дали е сварен и ако има нужда, добавете още вода.

Накрая овкусете със соев сос, разбъркайте и сервирайте ориза с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: