Начин на приготвяне
Разбиваме шоколадовия крем с 250 мл. студено прясно мляко и 4 с.л. пудра захар за около 4 мин. След това подготвяме бишкотите, които ще нареждаме отстрани на формата за торта, като ги изрязваме, така че да не стърчат много.
Топим бишкотите в сока от компот и ги редим прави. След като ги наредим слагаме и по дъното на тортената форма с махащо се дъно.
Изсипваме половината шоколадов крем отгоре. След това изсипваме сладкото от ягоди и отгоре слагаме пак бишкоти и остатъка от крема.
Слагаме в хладилник за около 30 мин., през които разбиваме сладкарската сметана с 4 с. л. захар и 1 капачка ром.
Разбиваме с миксер до сгъстяване. Изсипваме сметана отгоре, заглаждаме добре и връщаме пак в хладилника.
Накрая украсяваме с тортата с ягодите отгоре и махаме ринга на формата.