Бананови бухтички

05/04/2019
"Обзалагаме се, че само най-съвременните баби знаят как да приготвят Бананови бухтички"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 651
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • банани - 2 бр. добре узрели
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 8 с.л. с връх
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • захар - кристал, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата използвайте банани, които имат тъмни петна по кората или тя изцяло е почерняла. Отвътре трябва да са си белички, но меки и кремообразни.

Обелете бананите и ги намачкайте с помощта на вилица. Сипете веднага при тях лимоновия сок и разбъркайте, за да не се окисли плодовото пюре и да потъмнее.

Разбийте в купа яйцата със солта, добавете банановото пюре и разбъркайте.

Слагайте лъжица по лъжица от брашното, предварително пресято с бакпулвера, и бъркайте с движения в кръг до цялостното му усвояване.

Сместа не трябва да става гъста, но все пак ако ви се стори прекалено рядка може да добавите още малко брашно.

Загрейте тиган с обилно количество олио на умерен огън и в него сипвайте с лъжица от сместа за бухтите.

Пържете до златисто от двете страни и изваждайте готовите бухтички върху домакинска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Докато са топли оваляйте в кристална захар и поднесете.

Меки, ефирни, пухкави и ароматни, ще се влюбите в тези бананови бухтички.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар