Арабски дюнер рулца

25/05/2019
"Не е тайна рецептата, не е и никак трудна, затова записвайте и довечера изненадайте всички с Арабски дюнер рулца "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 165
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • лаваш - 10 бр. арабски питки
  • пилешко бутче - 300 г пушено
  • кашкавал - 50 г за всяка питка
  • горчица - 2 с.л.
  • лист от маруля - за всяка питка
  • домати - ½ бр. за всяка питка
  • лук - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Питката се навлажнява с мокри ръце, за да може по-лесно да се навие на руло.

След това се намазва с горчицата, поставят се кашкавалът, доматите, нарязани на кръгчета, пилешкото, лукът, нарязан на тънки филийки и раздробен на „лулички“ и ситно нарязаната маруля.

Палачинката или лавашът се навива на руло.

Ако не може да се задържи в тази форма, дюнерът се закрепя с клечки за зъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар