Скариди с узо и черен ориз

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
09/04/2019
"Истински празник за сетивата - разкошна рецепта за морски дарове, приготвена пред вас стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете главите на скаридите и ги поставете в тенджерка. Добавете зеленчуков бульон и оставете да поврят за кратко в него, за да получите бульон.

Накълцайте главата лук на ситно. Загрейте парченце масло и малко олио в дълбок тиган и сотирайте лука до омекване. Добавете черния ориз и разбъркайте. Посолете и запържете ориза за кратко. Добавете бялото вино и намалете котлона.

Оставете ориза да поеме виното и миризмата от алкохола да се изпари.

Прецедете бульона от скаридените глави в кана. Добавете го на порции към ориза, докато уври напълно.

През това време почистете скаридите.

Поставете тиган на умерен огън и разтопете половин пакетче масло.

Накълцайте на едро и прибавете 2-3 скилидки чесън. Запържете скаридите в маслото за кратко, докато добият златист цвят от двете страни. Сипете узото (или мастика) в тигана и гответе скаридите за още минута-две.

Поставете канапе от черния ориз в дълбока купа. Поръсете отгоре с настърган пармезан и подредете ароматните скариди.

Залейте с чесновото масло от тигана и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар