Скариди с узо и черен ориз

09/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Отделете главите на скаридите и ги поставете в тенджерка. Добавете зеленчуков бульон и оставете да поврят за кратко в него, за да получите бульон.

Накълцайте главата лук на ситно. Загрейте парченце масло и малко олио в дълбок тиган и сотирайте лука до омекване. Добавете черния ориз и разбъркайте. Посолете и запържете ориза за кратко. Добавете бялото вино и намалете котлона.

Оставете ориза да поеме виното и миризмата от алкохола да се изпари.

Прецедете бульона от скаридените глави в кана. Добавете го на порции към ориза, докато уври напълно.

През това време почистете скаридите.

Поставете тиган на умерен огън и разтопете половин пакетче масло.

Накълцайте на едро и прибавете 2-3 скилидки чесън. Запържете скаридите в маслото за кратко, докато добият златист цвят от двете страни. Сипете узото (или мастика) в тигана и гответе скаридите за още минута-две.

Поставете канапе от черния ориз в дълбока купа. Поръсете отгоре с настърган пармезан и подредете ароматните скариди.

Залейте с чесновото масло от тигана и сервирайте.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар