Фетучини с пилешко и сметанов сос

11/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3465
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 188
  • Преглеждания за месеца1187
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете пилешкото филе от ципите и нарежете на жулиени. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете глава лук на ситно. Сипете зехтин в дълбок тиган и задушете лука с щипка сол за кратко. След това добавете пилешкия бульон и гответе до омекване.

Накълцайте ситно скилидките чесън и прибавете в тигана. Задушете чесъна за кратко при лука. Добавете пилешките филенца заедно с парченце масло и ги запържете до златисто. През това време сложете фетучините да се варят в подсолена вода до ал денте.

След като пилешкото се запържи, добавете сметаната и крема сиренето. Подправете с черен пипер и лют червен пипер и разбъркайте ястието. Гответе за още минута-две. Когато сосът се сгъсти, добавете настърганото сирене Пармезан.

Извадете фетучините ал денте, отцедете ги от водата и ги прехвърлете в тигана при пилешкото. Гответе пастата във соса за минута-две, за да поеме всички вкусове и аромати и свалете от котлона.

На финала поръсете фетучините с пиле и сметана със свеж магданоз и сирене Пармезан и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар