Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пролетна киноа с лопуш и орехи

Пролетна киноа с лопуш и орехи

Пролетна киноа с лопуш и орехи10 / 10
08/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Пролетно, вкусно и много апетитно ястие с киноа, препоръчваме го на всички"

Необходими Продукти

  • киноа - 1 к.ч.
  • лопуш - 2 богати шепи /10 листа/
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • хималайска сол - 1 к.л. фина
  • шарлан - 1 ч.л.
  • вода - 2 к.ч.
  • орехи - 1 шепичка натрошени или 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво киноата. Сипваме я във вряща вода и подсоляваме с  хималайската сол и шарлана. Листата на лопуша също измиваме и нарязваме   на ситни лентички. Прибавяме към киноата някъде по средата на готвенето и разбъркваме. Подправяме с черен млян пипер. 

Като се свари киноата сваляме от котлона и сипваме в красиво блюдо.

Поръсваме с натрошените сурови орехи и поднасяме (докато е топла, е още по-вкусна).

Киноата е много лесна за приготвяне, поради това че докато се вари, не залепва по дъното на съда и може по-рядко да се разбърква, а не постоянно.

Бърза пролетна киноа с лопуш и орехи - прекрасна комбинация на вкусове!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: