Начин на приготвяне
Измиваме хубаво киноата. Сипваме я във вряща вода и подсоляваме с хималайската сол и шарлана. Листата на лопуша също измиваме и нарязваме на ситни лентички. Прибавяме към киноата някъде по средата на готвенето и разбъркваме. Подправяме с черен млян пипер.
Като се свари киноата сваляме от котлона и сипваме в красиво блюдо.
Поръсваме с натрошените сурови орехи и поднасяме (докато е топла, е още по-вкусна).
Киноата е много лесна за приготвяне, поради това че докато се вари, не залепва по дъното на съда и може по-рядко да се разбърква, а не постоянно.
Бърза пролетна киноа с лопуш и орехи - прекрасна комбинация на вкусове!
Чудно Вкусно!