Малки домашни банички

25/04/2013
"Знаете ли какво е по-вкусно от една вита баница? Точно така, няколко вити домашни баници "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 876
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 700 гр
  • кисело мляко - 2 ч. ч
  • сода - 2 щипки
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • яйца - 2 бр. + жълтък за намазване
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 2 ч. л.
  • олио - 3 с. л.
  • сирене - 200 г
  • олио - за намазване
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти се меси меко тесто. Оставя се да втаса около 40 мин. След това се реже на 20 парчета, от които се оформят топчета и се намазват с олио.

Оставят се да втасат повторно за 20 минути, след което се разточват с точилка, намазват се с краве масло и поръсват със сирене.

Навиват се и се усукват. По желание се правят във форма на охлюви или се връзват на възел.

Подреждат се в тава, намазана с олио. Към отделеният жълтък се прибавят 2 с.л. олио и с четка се намазват баничките.

Отново втасват, пекат се на 200 градуса около 15 минути и още топли се намазват с краве масло.подобни рецепти тук

5 21
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mima Delcheva
Mima Delcheva
19.09.2013 23:42
Какви банички...кифла, или по-точно - тутманик!!!!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв