Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга и аспержи на барбекю със сос Холандез

Сьомга и аспержи на барбекю със сос Холандез

Сьомга и аспержи на барбекю със сос Холандез
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ако поводът го изисква и менюто трябва да е изискано - това е нашето предложение"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. филе
  • аспержи - 500 г пресни
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • за соса Холандез
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 180 г
  • вода - 2 с.л. хладка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер, намазва се обилно със зехтин и се запича на барбекюто до готовност.

Аспержите се почистват внимателно с белачка - бялата част, също се овкусяват със сол и черен пипер и се запичат до готовност на барбекю.

Междувременно приготвяме соса Холандез. Жълтъците се разбиват на водна баня с вилица или тел за разбиване на яйца. При непрекъснато бъркане се прибавя водата и лимоновия сок, както и малко сол и черен пипер.

Бърка се непрекъснато, докато сосът се сгъсти, като не спирате да бъркате, за да не се пресече.

Последно се добавя маслото, като се бърка до получаването на хомогенна смес.

Поднасят се топли.

Сьомгата и аспержи на барбекю със сос Холандез е готова.

Източник: Nelly Marinovska‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: