Начин на приготвяне
Набираме достатъчно големи листа от лопуш / лапад, около 25 бр. Измиваме ги старателно, отрязваме дръжките им и ги заливаме с малко гореща вода, колкото да се покрият.
В съда на мултикукър или оризоварка сипваме с чашка елдата и я измиваме. Към нея добавяме настъргани морковите и нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусяваме с хималайската сол, шарлана и подправяме с чубрица, джоджен, готварска мащерка, смлян черен пипер и кимион. Хубаво разбъркваме и сипваме точното количество вода за тази пропорция елда.
Варим 30 минути и след това оставяме леко да се охлади и да си изпие останалата водичка.
Завиваме лападените сармички и ги подреждаме в тенджерка върху ветрило / кошница за готвене на пара. Оставяме ги с капак за около 5-7 минути. Готови!
Интересни здравословни сармички с необикновен пролетен вкус!
Подходящи за трапезата на вегетарианци, вегани и хора придържащи се към здравословната храна!
Чудно Вкусно!