Начин на приготвяне
Парти бутчетата се измиват и отцеждат от водата. Поръсват се със сол и черен пипер.
В плик за печене се изсипват всички сухи и смлени подправки, добавят се нарязаните на едри парчета картофи и пликът хубаво се разтръсква, за да се овкусят.
В плика се добавят целите глави чесън, обелени само от най-външните листа, олиото, бирата и водата и отгоре върху картофите се нареждат парти бутчетата.
Пликът се завързва, слага се в тавичка и след това се надупчва с клечка за зъби на няколко места от горната част, за да не се надува по време на готвенето.
Тавичката с плика се слага в предварително загрята на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор. Пилето с картофи се пече около 50 - 60 минути.
Задушените пилешки бутчета с картофи се поднасят топли.
Добър апетит!