Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Гъста агнешка чорба със спанак

Гъста агнешка чорба със спанак

Гъста агнешка чорба със спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
67 мин.
Порции
4
"Гъста агнешка чорба със спанак, която може да приготвите на Гергьовден"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 грама
  • агнешки джолан - 1 брой
  • ориз - 1 к.ч
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • девесил
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
  • за застройката
  • кисело мляко - 125 грама
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за 30 минути агнешкия джолан в тенджера под налягане.

Щом се охлади го накъсайте на малки парченца.

В друга тенджера задушете в 3 лъжици сгорещено олио наситнените спанак, лук и морков. Прецедете бульона от варенето и го добавете към зеленчуците.

Разбъркайте и прибавете месото, измития ориз и посочените подправки.

Варете агнешката супа до пълна готовност на ориза.

В дълбока купичка разбийте заедно продуктите за застройката - брашно, мляко и жълтък.

Сипете един черпак от супата и разбъркайте, добавете втори и щом сместа се темперира я сипете в тенджерата със супата.

Върнете отново на огъня и когато заври, свалете и разпределете в купички.

Гъстата агнешка чорба със спанак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: