Начин на приготвяне
Сварете за 30 минути агнешкия джолан в тенджера под налягане.
Щом се охлади го накъсайте на малки парченца.
В друга тенджера задушете в 3 лъжици сгорещено олио наситнените спанак, лук и морков. Прецедете бульона от варенето и го добавете към зеленчуците.
Разбъркайте и прибавете месото, измития ориз и посочените подправки.
Варете агнешката супа до пълна готовност на ориза.
В дълбока купичка разбийте заедно продуктите за застройката - брашно, мляко и жълтък.
Сипете един черпак от супата и разбъркайте, добавете втори и щом сместа се темперира я сипете в тенджерата със супата.
Върнете отново на огъня и когато заври, свалете и разпределете в купички.
Гъстата агнешка чорба със спанак е готова.