Начин на приготвяне
АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.
Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща при пътуване или невъзможност да си приготвите ястие на момента.
Начин на приготвяне:
Гъбите се обелват, отстраняват се пънчетата и се измиват, нареждат се в тавичка и се посоляват, поръсва се всяка гъбка с мащерка и се добавя по едно малко парче кокосово масло за готвене.
Налива се 1 ч.ч. вода в тавичката и се слагат да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Сварява се морковът и се нарязва на дребни кубчета. По същия начин се нарязва лукът, киселата краставичка и половината бекон. Магданозът се наситнява и всичко се прибавя към каймата. Добавя се сол на вкус и се овкусява с риган. Омесва се добре и се разпределя на малки топчета около 30 г /спрямо големината на гъбите/.
Когато гъбите поомекнат, се изваждат от фурната и на всяка гъбка се добавя по едно топче от каймата и се разстила на мястото на пънчето и се пекат във фурната за още 15 мин.
Изважда се тавата и всяка гъба се покрива с тънко нарязан бекон и се запича за още 5-8 мин до златисто.
Пълнените гъби се сервират като закуска или предястие с гарнитура 2 кисели краставички и маслини.
Добър апетит!