Начин на приготвяне
АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.
Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща за основно ястие за обяд или вечеря.
Свинският дроб и месото се нарязват на хапки, сланината се нарязва на по-средни парченца. Лука и бялата част на праза се нарязват на дребно, а чесънът - на много ситно.
Всичко се слага в тава и се обърква добре. Разстила се по дъното на тавата равномерно и на няколко места се слага свинската мас и по желание се добавя нарязаното на кубчета кокосово масло за готвене. Поръсва се със сол на вкус и чубрица.
Долива се 2 ч.ч. вода и се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса да се пече до готовност на месото.
Добре е да остане с малко сосче, за да не е сух свинския дроб. Ястието се сервира топло.
Добър апетит!