Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с кайма и спанак

Пълнени гъби с кайма и спанак

Пълнени гъби с кайма и спанак
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Имате ли си вече нов любимец сред топлите предястия? Защото ние се влюбихме в тези пълнени гъби с кайма и спанак"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • кайма - 150 г
  • кашкавал - 60 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • спанак - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите ги измиваме и премахваме пънчетата им. Самите шапчици издълбаваме с чаена лъжичка, за да се получи по-голяма дупчица.

Поливаме гъбите с лимонов сок и ги поръсваме със сол и черен пипер отвътре. Главичката лук нарязваме на ситно, както и пънчетата, спанака.

В тиган загряваме олиото, запържваме лука. Прибавяме спанака и пънчетата, нарязани на ситно, както и издълбаното от шапчиците.

След като омекнат, слагаме каймата, като запържваме и нея за малко. Прибавяме и подправките и отстраняваме.

Като изстине сместа, пълним шапчиците на гъбите с нея. Поставяме ги в тава. Най-отгоре на самите пълнени гъби слагаме по парченце масло и сипваме вода в съда.

Печем за около половин час, след което вадим тавата. Поръсваме всяка гъба с настърган кашкавал и запичаме, докато се получи златиста коричка.

Пълнените гъби с кайма и спанак са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: