Начин на приготвяне
Задуших лука и замразения спанак в малко масло, като ги овкусих с черен, червен пипер и джоджен.
Отделно в 50 г разтопено масло запържих брашното, добавих топличко прясно мляко, зеленчуков бульон, 3 разбити жълтъка и 50 г настърган кашкавал.
Бърках, докато се сгъсти и изсипах при спанака. Добавих малко натрошено сиренце. Разбих 3-те белтъка с малко сол на пяна и внимателно добавих към сместа.
Изсипах в намазнени и поръсени с галета формички и пекох 45 минути на 200 градуса.
Сервирах със сос от натрошено сирене и настърган кашкавал, разтопени в чаша прясно мляко и малко дижонска горчица.
Получи се много вкусно зеленчуково суфле!
Коментари