Пухкав ябълков кекс

МарияМарияНовак7239
13/03/2017
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
133 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 035 036
  • Преглеждания за месеца5075
  • Преглеждания за седмицата752
  • Коментирана53 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена133

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

Рейтинг

5 78
4 33
3 20
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (53)

Изпрати
Потребител#234921
наистина е много вкусен
0
0
Потребител#230896
Вместо захар сложих 20 фурми и ги блендирах с яйцата и олиото, използвах и пълнозърнесто брашно, в мъфин форма стават за 20 мин
0
0
ГАЛЯ ДУМАНОВА
Страхотна рецепта,вече е любимият кекс на цялото семейство!
0
0