Пухкав ябълков кекс

13/03/2017
Мария
отМарияНовак7239
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
127 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940 496
  • Преглеждания за месеца40665
  • Преглеждания за седмицата9689
  • Коментирана48 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена127

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 74
4 33
3 19
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (48)

ДЖЮЛИ
ДЖЮЛИ
13.01.2019 12:18
Преди време пробвах рецептата...кекса стана супер...но вчера реших вместо ябълки да сложа плод дюля от компот, добавих и орехи и стана чудесен....
2
0
Людмила Костова
Разкошен кекс! Лесна за изпълнение рецепта, само че с 4 яйца! Благодаря!
2
0
Потребител#215390
Много хубава рецепта
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв