Пухкав ябълков кекс

МарияМария
Новак
7
171
9
578
13/03/2017
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
152 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 363 562
  • Преглеждания за месеца1575
  • Преглеждания за седмицата91
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена152

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се ябълковия кекс 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

Рейтинг

5 96
4 34
3 12
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Криси Атанасова
2 ри път го правя, става супер
Добавям и ситно смлени орехи за разкош :)
4
0
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
21.10.2019 10:52
Но как ще се разбият яйцата с фурми,имам предвид коментарите интересува ме защото съм диабетик и избягвам захарта.
0
0
Йорданка Ковачева
Здравейте. Аз не съм опитвала по този начин да приготвя кекса като заместя захарта с фурми, но жената която пише, че го прави е споменала, че блендира яйцата с фурмите. Тоест не се разбиват с миксер, а се мелят в блендер.
0
1
Потребител#234921
наистина е много вкусен
1
0