Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Шоколадови козуначени кифлички

Шоколадови козуначени кифлички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадови козуначени кифлички
Снимка: marcheva14
2 / 4
11/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"И точно, когато си мислите, че животът не може да стане още по-хубав, някой ви предлага да опитате Шоколадови козуначни кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г, бяло
  • брашно от рожков - 35 г (или натурално какао)
  • суха мая - 5 г
  • яйца - 1 бр. L
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 100 г, стайна температура
  • захар - 120 г
  • сол - щипка
  • течен шоколад - Нутела, за пълнеж
  • ванилия
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване на кифлите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

Млякото се загрява до 30 градуса. Добавя се маята и 1 с.л. захар от общата, разбърква се и се оставя настрана, докато се активира.

Разбират се с кухненска бъркалка яйцето и захарта.

В голяма купа се смесват двата вида брашна, солта и се разбъркват.

По средата се прави кладенче и се изсипва разбитото яйце със захарта, прясното мляко с активираната мая.

Разбърква се с дървена лъжица, докато започне да се оформя грубо тесто. Ако е необходимо, се добавя още малко брашно в рамките на 2 до 3 с.л.

Оформеното тесто се изсипва върху набрашнен плот и се измесва добре.

След това на порции се добавя мекото масло и след всяко добавяне се измесва много хубаво, докато се приеме от тестото.

В началото тестото ще бъде лепкаво, но в процеса на измесване ще стане еластично и приятно нелепнещо.

Готовото измесено тесто се поставя в леко намаслена купа с масло, покрива се и се оставя да втаса за около 1.30 - 2 часа.

Върху леко набрашнен плот се изважда втасалото тесто. Дели се на 2 равни части за удобство. Всяка част се разточва с точилка в кръг с диаметър 30 см с дебелина около 3-4 мм. Разрязва се на 8 бр. еднакви триъгълника.

В края - основата, на всеки триъгълник се поставя по 1 пълна ч. л. с връх Нутела. Завива се кифличка.

Подреждат се в тавата върху хартията за печене, покриват се с фолио и кифличките се оставят да втасат отново за около 40 мин.

Преди да се вкарат във фурната, козуначените кифлички се намазват с четка с прясно мляко.

Пече се на 180 градуса за около 15 минути.

След като се охладят, шоколадовите козуначени кифлички може да се декорират с разтопен шоколад или само да се поръсят с пудра захар.

Източник:tanya-wwwblogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: